Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ταινία "Saving Mr.Banks" αποκαλύπτει τη μάχη για την "Mary Poppins" του Disney


Επίσημη πρεμιέρα έκανε στο Λονδίνο η ταινία "Saving Mr. Banks" που αναμένεται να βγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου 2013.Είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αφορά στη δύσκολη σχέση του θρυλικού Walt Disney και της συγγραφέως του ομότιτλου βιβλίου P.L.Travers που παραλίγο να κοστίσει στην ταινία "Mary Poppins". Μια ταινία (του 1964) που τελικά όλοι λατρέψαμε ως παιδιά, με την μοναδική Julie Andrews στον ομώνυμο ρόλο.

Η P.L.Travers (την υποδύεται η Emma Thompson), δημιουργός της διάσημης νταντάς, πάει κόντρα στον Walt Disney (Tom Hanks), ο οποίος υποσχέθηκε στις κόρες του οτι θα φέρει την Poppins στη μεγάλη οθόνη. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν οταν η Travers αρνείται στον Disney να δώσει τα δικαιώματα της ταινίας και μάλιστα για 20 χρόνια. Σταδιακά ενδίδει, αλλά απαιτεί η ταινία να γυριστεί με τις δικές της οδηγίες όπως τον αποκλεισμό του κόκκινου χρώματος απ'όλη την ταινία. Στην ταινία συμμετέχει και ο Colin Farrell υποδυόμενος τον πατέρα της Travers, αποτελώντας έμπνευση για τη δημιουργία του ρόλου του πατριάρχη Mr. Banks στην "Mary Poppins".


Η Thompson, δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστεί σε ταινία με μαγική νταντά καθώς το 2005 έγραψε και υποδύθηκε τη δικη της μαγική νταντά στην "Nanny McPhee".


 Στην κορυφή της ταινίας βρίσκεται ο Tom Hanks, ο οποίος αναλαμβάνει έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους στο Hollywood. Ο ίδιος δήλωσε για τον ρόλο του ως Walt Disney "Υπήρχε μια τεράστια ευθύνη, ας το θέσω διαφορετικά από το τρέμουλο. Δεν ήξερα απο πού να ξεκινήσω εκτός απο τις δικές μου αναμνήσεις. Υπάρχουν πολλά βίντεο να παρακολουθήσεις και να ακούσεις αλλά δυστυχώς σε όλα είναι ο Walt Disney που υποδύεται τον Walt Disney.Έτσι, όταν βρίσκεις αυτές τις στιγμές που μιλάει με το φυσικό τόνο της φωνής του, τότε η αξία τους είναι ανεκτίμητη".
Λες να τον δούμε υποψήφιο και γιατί όχι και νικητή (για ακόμα μια φορά) στα Όσκαρ?
Μέχρι τότε πάρε μια γεύση από την ταινία








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου