Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Happy 40th Birthday Kate!!


Σαν σήμερα, στις 16 Ιανουαρίου του 1974, γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που γνώρισε ο κόσμος της μόδας, και παράλληλα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικοτητές του. Η Kate Moss κατάφερε, από τα 19 της που ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο του modeling, ποζάροντας με τα εσώρουχά της ή και topless για εξώφυλλα και editorial μόδας μεγάλων περιοδικών, μέχρι σήμερα, στα 40 της, οπότε και πόζαρε γυμνή για το Playboy, να γράψει ιστορία κάνοντας πάντα αυτό που δεν έπρεπε να κάνει!
Η Kate Moss δεν υπήρξε ποτέ role model. Ήδη από την πρώτη της φωτογράφηση στην ηλικία των 19 ετών, για τη Vogue, με τα εσώρουχά της , προκάλεσε σχόλια όπως αυτό της διευθύντριας του Cosmopolitan, Marcelle d’Argy Smith, «αυτές οι φωτογραφίες απευθύνονται σε παιδόφιλους».
Το κορίτσι της διπλανής πόρτας, από το Νότιο Λονδίνο, κόρη ενός ταξιδιωτικού πράκτορα και μιας μπαργούμαν, θα ποζάρει τότε γυμνή για πολλά εξώφυλλα, αλλά και καλλιτέχνες όπως ο γλύπτης Marc Quinn και ο ζωγράφος Lucian Freud, θα γίνει το πιο δημοφιλές μοντέλο στη Βρετανία και θα εξοστρακίσει από το θρόνο της το άλλο διάσημο μοντέλο της χώρας, την Twiggy.
H λιγνή φιγούρα της και το baby face της σε όλη τη διάρκεια της λαμπερής καριέρας της- κυρίως τη δεκαετία των 90s και  αρχές των 00s -της έδιναν το πλεονέκτημα να δείχνει αγέραστη και τόσο νέα. Και όμως η Kate Moss κατάφερε να χάσει αυτό το πλεονέκτημα… Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την άστατη ζωή, τα άγρια πάρτι και τις καταχρήσεις- από αλκοόλ και ναρκωτικά- που ήρθαν καθώς σταδιακά άρχισε να γεύεται τα πλούτη- έβγαζε περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο- και τη δόξα. Η Moss δούλευε ακατάπαυστα, διασκέδαζε ατελείωτα, έπινε πολύ, ερωτευόταν τους λάθος ανθρώπους.
Η καριέρα της παραλίγο να πέσει στα σκουπίδια, όταν το 2005, είδε το φως της δημοσιότητας εξώφυλλο στην εφημερίδα Daily Mail με την Kate να σνιφάρει κοκαϊνη. Πολλοί κατηγόρησαν γι’ αυτή την παρακμή της τον τότε σύντροφό της, τον τραγουδιστή Pete Doherty, γνωστό για τις εξαρτήσεις του από ουσίες, αλλά η Kate αγνοώντας το γεγονός ότι αυτή η σχέση – και οι κακές συνήθειες- της στέρησαν πόντους από τη δημοφιλία της, και την έκαναν να χάσει τότε σημαντικά συμβόλαια, έφτασε μέχρι και τον αρραβώνα μαζί του– πριν τον οριστικό τους χωρισμό το 2007.
Η Moss, βεβαίως, ηταν ήδη μητέρα ενός κοριτσιού, της Lila Grace, η οποία γεννήθηκε το 2002 και ήταν ο καρπός της σχέσης της μητέρας της με τον εκδότη του περιοδικού Dazed & Confused Jefferson Hack. Μέχρι που το 2011, η Kate Moss παντρεύτηκε τον κιθαρίστα του συγκροτήματος The Kills, Jamie Hince, και εκτοτε ζει μια μάλλον ήρεμη ζωή πίσω από τους τοίχους του μεγάρου τους στο Λονδίνο. Πάντως, η σχέση στη διάρκεια της οποία το μοντέλο έδειχνε τόσο όμορφο και ευτυχισμένο ήταν, πίσω στα 90s, όταν έβγαινε με τον Johnny Depp.
Παρά, λοιπόν, όλο αυτό το αμφιλεγόμενο lifestyle, η Kate Moss κατάφερε να επιβιώσει σχεδόν αλώβητη, να παραμείνει στο θρόνο της και στα 40 της ακόμα να κάνει δουλειές- και να αναλαμβάνει και ρόλο Fashion Editor στη βρετανική Vogue. Eξακολουθεί να διαθέτει ένα από τα πιο καυτά κορμιά του χώρου της, ωστόσο, ναι, έχει μεγαλώσει! Και αυτό φαίνεται πια στο πρόσωπο της, ιδίως όταν είναι άβαφτη…
Όσο για το πώς θα γιορτάσει τα γενέθλιά της, η Moss πήρε τους φίλους της ,πήγαν στο ιδιωτικό νησί Nicker στην Καραϊβική, το οποίο ανήκει στον φίλο της Sir Richard Branson’, και ετοιμάζει μεγάλο πάρτι! Το μόνο που δεν ήθελε η Kate Moss γι” αυτή την ημέρα ήταν να βρίσκεται στο Λονδίνο και να την κυνηγάνε οι paparazzi…
Η Rosie Huntington-Whiteley ήταν απο τους πρώτους που έστειλαν τις ευχές τους ποστάροντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της στη σελίδα της στο instagram

Τα λουλούδια και τα δώρα απο διάσημους οίκους δεν σταμάτησαν να καταφθάνουν στο σπίτι της στο Λονδίνο













1993  :  Στο πάρτυ του πρακτορείου Elite

1999: Μαζί με τη φίλη της Naomi Campbell

Ιανουάριος 2014 - Φωτογράφηση για το Playboy




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου