Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Άρωμα Γαλλίας στην Αθήνα


Ένα εμφανές γαλλικό άρωμα διαπνέει αυτήν την περίοδο την πόλη με νέες αφίξεις, αλλά και παλαιότερες δοκιμασμένες αξίες, να το επιβεβαιώνουν. Δοκιμάσαμε και επιλέξαμε τα καλύτερα spots στην Αθήνα για να πάρεις γεύση από Γαλλία.


Η γαλλική κουζίνα υπήρξε ανέκαθεν σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο της γευστικής εν-συναίσθησης ενός λαού. Σήμερα η Αθήνα δείχνει να αγαπά τη french cuisine όλο και περισσότερο, αφού τα μεν κλασσικά spots παραμένουν και αποκτούν διαρκώς και νέους οπαδούς, τα δε νέα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Vive La France!


Loukumami


Το καινούριο, αλλά και πολύ ωραίο, Loukumami δεν είναι γαλλικό εστιατόριο ούτε γαλλικό bistrot, προσφέρει όμως μία από τις πιο αυθεντικές γαλλικές γλυκιές λιχουδιές στην πιο απολαυστική εκδοχή της. Ο λόγος για τα αφράτα γαλλικά beignet, που συνδυάζονται με μία μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες σπιτικές κρέμες, ζεστά σπιτικά dip σοκολάτας, γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους στο χέρι, τραγανές πέρλες Caramelia και ό, τι άλλο βάζει ο νους μας και λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Αν τύχει να βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το «Signature» ρόφημα σοκολάτας by Loukumami: τρία διαφορετικά είδη γνήσιας λιωμένης σοκολάτας Valhrona σε συνδυασμό με ελληνικό μέλι, κανέλα, βανίλια και απαλές νότες μπαχαρικών. (Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733, Loukumami)

                                                PAUL


Ρετρό διάθεση, παλιακά πλακάκια, δοκάρια στο ταβάνι, urban λεπτομέρειες και άρωμα φρεσκοφουρνισμένης γαλλικής μπαγκέτας. Το Paul στη Γαλλία μετρά πάνω από 300 καταστήματα και διεθνώς άνω των 100, γεγονός που αποδεικνύει πως στη γεύση το γαλλικό flair έχει παντού επιτυχία. Ένας παριζιάνικος, λοιπόν, φούρνος με μερικά τραπεζάκια και κάποιες από τις πιο λαχταριστές τάρτες, κις και λοιπές γαλλικές λιχουδιές που μπορείς να δοκιμάσεις. Το take away είναι πιο σύνηθες, καθώς σάντουιτς, μπριός και κάθε είδους φουρνιστό γλυκό σου ανοίγει την όρεξη για ένα ακόμη. Εντυπωσιακό το γεγονός πως κάθε μέρα φουρνίζουν 32 διαφορετικούς τύπους γαλλικό ψωμί. (Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3632352, Κύπρου 70 Πλατεία Εσπερίδων Γλυφάδα, 210-8947169,  Paul Greece)

Bistrot Le Mignon



Χώρος μικρός και με αέρα Παρισιού, κλασσική γαλλική κουζίνα, καλές πρώτες ύλες και όμορφη διακόσμηση σε προδιαθέτουν θετικά για ένα μαγαζί πολύ νέο -εκεί στεγαζόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα η “Αλεπού”-, αλλά πολλά υποσχόμενο. Κρεμμυδόσουπα, φουαγκρά σε ζεστή και κρύα version, ταρτάρ και όχι μόνο σερβίρονται στα μαρμάρινα τραπεζάκια και εμείς τα απολαμβάνουμε καθισμένοι αναπαυτικά στους δερμάτινους καναπέδες. Ο χρόνος θα δείξει, πάντως μέχρι στιγμής οι κριτικές δικαιώνουν το νέο εγχείρημα και εμείς ταξιδεύουμε νοερά μέχρι την Πόλη του Φωτός. 

(Χάρητος 39Β & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, 210 7242717, Bistrot le Mignon στο Κολωνάκι)

Για περισσότερες "γεύσεις α λα γαλλικά" κάνε κλικ στο MadameFigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου